Se realizará en el marco del XXXV Congreso Anual de la SAN, en una sesión en vivo, el día 8 de octubre de 12.30 a 14.30 hs.
Descripción: On September 1st 2019, representatives from several countries of Latin America joined to sign the Montevideo Declaration of Intent, available at https://sociedadneurocienciasuy.com, in order to create the LATBrain, an alliance among academic societies, institutions, centers, and networks devoted to understand brain functions. This initiative is part of a global effort to collaborate in brain research, to generate new knowledge, to prevent and cure brain diseases, to develop neurotechnologies, and to help societies through finding solutions to Latin America’s biggest problems associated to brain research. The declaration received the support of FALAN, and several neuroscience Societies, Institutions, and Centers from Latin America. The signing participants agreed to work in their countries to communicate the initiative and invite other institutions to join this effort. This initiative will be a hallmark in the development of Brain Sciences in Latin America and a great example of cooperation among our countries. This activity will show the audience a good idea of how the field of neuroscience is doing in Latin America and the opportunities and potential that our countries have to support the global effort to understand the brain. Join us in the discussion on how to empower neuroscience in Latin America.
Remember the time is UTC-3
El link general es: https://us02web.zoom.us/j/89852919270?pwd=OThZaWcyT1Q1RGhEOTMwZ0pmL1BwUT09
12:30 Welcome from President of SAN Lilian Cancela, Welcome from President of FALAN Elaine Del Bel and Introduction of the Symposium by Daniel Olazábal (5 min)
12:35 John Ngai, Director NIH Brain Initiative (15 Min)
12:50 Jan Bjaalie, International Brain Initiative (15 min)
13:05 Caroline Montojo, Representative of Kavli Foundation (10 min)
13:15 Diana Jerusalinsky, Representative of Argentina (10 min)
13:25 Elaine del Bel, Representative of Brazil (10 min)
13:35 Juan Montiel, Representative of Chile (10 min)
13:45 Luis Velázquez Pérez, Representative of Cuba (10 min)
13:55 Rosalinda Guevara, Representative of México (10 min)
14:05 Maria Castello, Representative of Uruguay (10 min)
14: 15 Exchange among speakers